ALMENAR ACULL PROP DE 1000 VISITANTS A LA VII FIRA TAST I LES JORNADES GASTRONÒMIQUES
La VII Fira Tast i les XVI Jornades Gastronòmiques s'han consolidat, un any més, com un referent en l'agenda firal catalana, amb una edició que enguany ha superat amb escreix la de 2024, amb prop de 1000 visitants que van gaudir de diferents propostes al voltant de la cuina de proximitat i el formatge com a ingredient protagonista. Una cita, de nou, organitzada per l'Associació Almenar Tast i Menjar,
Les activitats van arrencar dissabte a la terrassa del local social, plena de gom a gom, amb la taula rodona d'experts en diferents àmbits, des del món agrícola al culinari, per exposar la realitat d'ambdós sectors, les sinergies que estableixen, així com la importància d'impulsar els productes de proximitat per a l'economia del territori. Hi van participar Carlos Pàmpols de Formatges Cal Quitèria, la Dra. Antonieta Barahona especialista en nutrició, i les ramaderes Roser Serret i Esmeralda Rourera, amb la moderació de Jordi Balagué.
A les 20.00h, el carrer Manolita Susagna va ser el protagonista de la següent proposta: l'Street Food Night, amb tapes i plats elaborats pels establiments locals: Gumer events, Què Cuinem Avui, Pizzeria Almenar i Forn Pa d’Oliva; on el formatge va ser l'ingredient principal, amb llargues cues de veïns i visitants d'altres municipis, que també van gaudir amb el concert del grup local "Pascual i els Desnatats" a la plaça principal.
El diumenge va ser el torn de les XVI Jornades Gastronòmiques a la Sala Polivalent, on els més petits de casa van poder participar en tallers infantils amb formatge i música, i en paraL3les, es va dur a terme un tast especial de formatge amb xocolata al carrer Manolita Susagna.
Seguidament, el xef Guifré Rota va fer un “showcooking” centrat en el "CHEESECAKE". També va tenir lloc un tast de formatge maridat amb vi. Les jornades van finalitzar amb la tradicional degustació que es farà a la Sala Polivalent.
Accions del document


