Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Notícies
Sou a: Inici / Municipi / Notícies / ALMENAR VOL REHABILITAR L’ENTORN DEL SEU MOLÍ FARINER MEDIEVAL

ALMENAR VOL REHABILITAR L’ENTORN DEL SEU MOLÍ FARINER MEDIEVAL

L’Ajuntament d’Almenar vol condicionar l’entorn del seu històric molí fariner, una construcció documentada ja al segle XIV i actualment sense ús, i convertir-la en una zona lúdica oberta als veïns i visitants. L’alcaldessa de la població, Teresa Malla, ha explicat avui el projecte de rehabilitació a la vintena de síndics de la Comunitat General de Regants del Canal de Pinyana que s’han aplegat a Almenar aquest matí per tal de celebrar una sessió ordinària de l’entitat.

 

El projecte de condicionament consistirà en la neteja de la bassa d'aigua estancada, que fa insalubre la zona, i en la creació d'una àrea lúdica amb arbrat i bancs que tindria com a element central un sistema de circulació d’aigua canalitzada (amb un salt d'aigua) procedent del Canal de Pinyana i que desguassaria en aquest mateix canal. L’actuació inclourà la col·locació d’una tanca de protecció d’uns 60 m. al costat de la sèquia, necessària per a garantir la seguretat de l'espai. Aquesta obra anirà a càrrec de la Comunitat de Regants de Pinyana d'Almenar.

 

L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, ha explicat que la intenció de l’Ajuntament es donar utilitat al molí —que té dues grans sales aprofitables— i convertir-lo en un centre d’activitats professionals (reunions d’empresa, etc.), culturals i de lleure, així com “netejar, dignificar i condicionar l’entorn com un parc per descansar i gaudir de l’element central del complex: l’aigua”.   

 

La sessió ordinària del Sindicat de Regs de la Comunitat General de Regants del canal de Pinyana, presidida per Ramon Piqué, ha tingut lloc al mateix Molí Fariner d'Almenar. A continuació s’ha fet una visita al molí i al seu entorn, així com a la propera Central Elèctrica d'Almenar. La trobada ha acabat amb un dinar ofert per l'Ajuntament. Hi han assistit també el director dels serveis territorials d'Agricultura, Ferran de Noguera, i una delegació de la Comunitat General de Regants del Canal de Pinyana.

 

síndicssíndics1síndics2

Et destaquem ...