La patata, producte estrella de la sisena edició de la Fira Tast d’Almenar
La vicepresidenta Sandra Castro; el tinent d’alcalde d’Almenar i membre de l’Associació ‘Tastar i Menjar’, Eduard Martí; el mestre xocolater i xef de Cal Gumer Events d’Almenar, Ivan Pascual, i la xef i propietària del restaurant ‘El Cau’, Lídia Marin, han presentat aquest dimecres la sisena edició de la Fira Tast d’Almenar i les 15es Jornades Gastronòmiques, que se celebraran els dies 19 i 20 d’octubre a la sala polivalent i l’entorn del carrer Manolita Susagna d’Almenar.
Sandra Castro ha recordat que “la millor manera de promoure els nostres municipis i de ser una terra d’oportunitats és posant el focus en aquestes activitats al voltant de la gastronomia que són de molta qualitat”.
Enguany, la fira centrarà la seva atenció en la patata. En aquest sentit, Ivan Pascual ha explicat que “es coneixerà la patata en un entorn més festiu, on hi haurà música i festa, i que ens prepararà per a les activitats de diumenge que començaran amb el concurs de truita de patates”.
Així, la primera jornada es farà una taula rodona, a la terrassa del local social, sota el títol ‘La patata: de la terra a la taula’, que comptarà amb la participació de productors, restauradors i nutricionistes (19.00 hores), que donarà pas a la ‘Patata food night’, al carrer Manolita Susagna, amb tapes i plats street food d’establiments d’Almenar i amb la patata com a protagonista, a més de música en directe, parades i showcooking (20.00 hores).
De cara a la segona jornada, a les 11.00 hores, començaran simultàniament l’exposició de les Jornades Gastronòmiques, els tallers infantils, i una demostració de cuina amb Gifré Rota, sota el títol ‘Posem salsa a les patates?’.
Xavier Ramon i Joan Prats seguiran amb les demostracions de cuina, en aquest cas amb ‘Aplicacions innovadores, ciència i koji’ (11.45 hores). Posteriorment (12.30 hores), es donarà el veredicte i resultat dels guanyadors del concurs de ‘Truita de patates amb…’, que donaran pas als tastets de les jornades gastronòmiques.
Segons ha explicat Eduard Martí, aquests tasts reuniran prop de 70 cuiners i cuineres d’Almenar que prepararan una vuitantena de plats, a un preu únic per tiquet de 6 €. En aquesta línia s’ha manifestat Lídia Marin que ha volgut agrair l’esforç i dedicació de tota la gent del poble que es dedica a cuinar i que ajuda a fer que la festa sigui cada any més reeixida.
Accions del document