Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

  • Avui
    • 30ºC
    • 14ºC
  • Dimarts
    • 21ºC
    • 11ºC
  • Dimecres
    • 24ºC
    • 9ºC
  • Dijous
    • 27ºC
    • 10ºC
  • Divendres
    • 30ºC
    • 11ºC
Notícies
Sou a: Inici / Municipi / Notícies / La Generalitat presenta a l’Ajuntament d’Almenar l’avantprojecte del nou CAP

La Generalitat presenta a l’Ajuntament d’Almenar l’avantprojecte del nou CAP

L’equipament estarà operatiu durant l’estiu de 2024 i ampliarà de forma significativa l’espai i serveis

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de d’Almenar l’avantprojecte del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi.

En aquesta presentació hi han assistit l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, el regidor de Salut, Eduard Martí, així com representants del CAP, del Departament de Salut, d’Infraestructures de la Generalitat, i de l’empresa que ha fet la redacció de l’avantprojecte, Lluís Jubert Arquitectura. 

Actualment s’està acabant la redacció del projecte, però amb aquesta reunió s’ha volgut presentar l’avantprojecte als representants institucionals i als professionals d’atenció primària per copsar-ne la seva opinió i veure els plànols i representació en 3D del futur equipament, que s’ubicarà al carrer Horta.

Pel que fa al calendari de les obres del nou CAP d’Almenar, que tindrà més de 1200m2, la previsió és que s’iniciïn la primavera de 2023. Les obres tindran una durada de 15 mesos, podent estar finalitzades a l’estiu de 2024 i tenen un pressupost aprovat per la Generalitat de 2.800.000 euros.

El regidor de Salut ha assenyalat que amb aquest avantprojecte, ja han pogut albirar que el nou equipament, de dues plantes, “complirà amb els objectius d’integració a l’entorn d’Almenar, tant pel que fa a l’àmbit d’imatge com el clima”. A més, continua, “desenvoluparà els trets característics com són l’accessibilitat i privacitat”. En aquest sentit, Eduard Martí, ha explicat que un dels objectius pel nou CAP és “fer un espai amable per als usuaris perquè la seva visita no sigui una angoixa”. Un propòsit que s’aconsegueix gràcies a “la distribució de les diferents zones, la il·luminació natural i la integració de zones arbrades”. A més, indica, el nou CAP tindrà la màxima ventilació i aprofitament energètic que pertoca en un equipament modern i sostenible, com plaques solars i punts de recàrrega per vehicles elèctrics del ICS.

En aquest sentit, el nou centre incorporarà un segon accés que pugui funcionar en cas que hi hagi un repunt de la pandèmia de la covid-19. Així, hi haurà sales de visita i espera dedicades al tractament de la malaltia, per així “evitar que s’aturi l’activitat quotidiana del centre”.

Finalment, l’entrada al CAP es construirà en la part alta del carrer, per evitar que si es produeixen pluges intenses, els aiguats suposin un maldecap per accedir-hi. En un futur, l’Ajuntament no descarta desenvolupar un parc i zona enjardinada al voltant de l’equipament.

 

Et destaquem ...